3 megatrends indenfor IT
Det er vigtigt for os i vores dialog med potentielle kunder, at vi afspejler den virksomhed, vi ringer ud for. Derfor arbejder vi ved Markman med specialiserede brancheteams, der konstant søger viden på deres specifikke fagområde. Af denne grund er vi hele tiden up to date med, hvad der rører sig ude på de respektive markeder, som vi opererer indenfor. Miss Markman har i dette indlæg taget IT-kasketten på og vil give sit bud på de 3 megatrends indenfor IT.
RPA
Robotic Process Automation, softwarerobot eller kontorrobot – kært barn har mange navne. Med en voksende stigning på 68% i løbet af det seneste års tid, er RPA en IT-løsning man som virksomhed muligvis burde kigge lidt mere på.
Hvad er en kontorrobot?
En kontorrobot er en softwareløsning, der kan automatisere arbejdsopgaver, der førhen har været rutinepræget og langvarige for en almindelig medarbejder at varetage. Kontorrobotten bruger den samme brugerfladegrænse, som en medarbejder ville bruge – og kan udføre handlinger såsom at kopiere, udregne eller indsamle informationer. Den bliver programmeret til at gøre det samme som en medarbejder ville gøre – fordelen er bare, at den gør det meget hurtigere og laver færre fejl.
Måske skal din næste kollega være en kontorrobot?
10 fordele ved RPA
– effektivisering af processer
– ressourcefrigivelse
– hurtighed
– øget kvalitet
– let og hurtig implementering
– kompatibel med et vilkårligt IT-system
– økonomiske besparelser
– færre fejl
– effektivisering af medarbejderes kompetencer
– kan køre 24/7 uden behov for pauser
Sikkerhed
Hacking er et ord, der kan få de fleste personer til at skælve. For det kan nemlig være rigtig dyrt at blive hacket. Et af de senere tilfælde kostede en dansk virksomhed 500 millioner kroner – av! Men hvilke tiltag kan man som virksomhed tage i kampen mod hackere?
Passwords
Foruden bugs på hjemmesiden eller en lavsikret firewall, er en af de måder en virksomhed også kan blive hacket på, ved at hackeren finder frem til en medarbejders password. Har hackeren først denne, kan det have store konsekvenser for hele virksomheden.
Hvordan kan I forebygge?
Det er almen sikkerhedspolitik i virksomheder at bede sine medarbejdere om at skifte password ihvertfald hver 3. måned. Men betyder det, at man er sikret mod angreb? Nej!
For de fleste ansatte skifter nemlig ikke hele sit password – det ændrer oftest bare et enkelt tal eller to. Det holder desværre ikke hackeren for døren. Spørgsmålet er så, hvilke andre tiltag man som virksomhed kan tage for at øge sikkerheden.
Totrinsgodkendelse
Med en totrinsgodkendelse skal du bekræfte dit login 2 gange. De fleste platforme sender en kode til dig på telefonen, som du så skal indtaste på din anvendte brugerflade, hvorefter du har adgang. Det er en god sikkerhed at gøre sig, da de fleste mennesker alligevel er limet fast til deres telefon, og man i højere grad sikrer, at det rent faktisk er dig der prøver at logge ind.
17 verdensmål
De 17 verdensmål blev i 2015 vedtaget af alle lande på FN’s generelforsamling. De består (sjovt nok) af 17 mål og 169 delmål. Verdensmålene blev vedtaget med udgangspunkt i at løse mange af verdens store problemer inden 2030.
Virksomheder verden over stræber efter at indfri disse mål bedst mulig. På IT-markedet findes der også en masse løsninger til, hvordan du eller din virksomhed kan hjælpe med at indfri disse mål. Her er 2 konkrete eksempler
Circular Computing
Den gennemsnitlige levetid for en kontorcomputer er omkring 3 år – så er det som oftest tid at skifte dem ud. Men hvad nu hvis du slet ikke behøvede at skifte dem ud?
Vi allerede kender til refurbished computere – men skridtet videre er circular computing laptops. Her er der nemlig 0% elektronisk affald og performancemæssigt er der kun en forskel på 3% ved almindelige kontoropgaver.
Hvis man vælger at købe en circular computing laptop, får man en computer, som hver måned gennemgår 5 timers reproduktionsproces. Den har desuden 3 års garanti og så kan du spare op til 40% af prisen!
Godt for dig – men hvad gør du for miljøet?
Ved at du ikke køber en ny computer, sparer du miljøet for 380 kg CO2 og 190.000 l. vand og du bevarer derudover 1.200 kg mineraler i naturen.
Follow me
Undersøgelser viser, at 70% af dét en medarbejder printer ud alligevel ender i skraldespanden. Og for hver medarbejder bliver der ca. fældet 2 træer for året for at dække medarbejderens papirforbrug.
Hvad nu hvis man kunne formindske det print, som en medarbejder foretager sig? Det kan man faktisk. Follow me er eksempelvis en løsning, der har hjulpet mange virksomheder med at reducere deres printforbrug. Ved Follow Me skal medarbejderen nemlig selv hen til den pågældende printer og bekræfte. Det giver intuitivt medarbejderen en større refleksion over, hvor nødvendigt printet er.