Julebrev 2020

Julebrev 2020

Julefreden sænker sig stille og fredfyldt over Sofiendalsvej.

Udenfor har mørket vundet over lyset. Indenfor brænder de levende lys, og varmen føles tryg og rar.

Drypvis sender vi vores tapre flok hjem på en velfortjent juleferie. Tilbage står oplevelser og minder fra et år, der ikke bare for os – men for alle i verden – vil gå over i historien.

Hos os startede 2020 med fynd og klem. Skønne nye kunder fandt deres vej – mens gamle trofaste kunder havde stor købelyst. Vi mærkede stor optimisme omkring et stærkt erhvervssalg i 2020. Vi havde sat alt ind på udvikling af nye koncepter, og iveren efter at komme ud over stepperne var enorm. Lige indtil d. 11. marts. Dér stod tiden stille! Det føltes, som var vi i den værste fritfalds-forlystelse i Fårup Sommerland. Det var i hvert fald den samme vilde følelse af ubehag, der bredte sig i maven. Kunderne trak i håndbremsen! Time for time tikkede meldingerne ind: ’Vi holder inde for nu’, ’Vi sender vores sælgere hjem’, ’Vi skal have overblik, så hold inde’…. 

Efter ganske få dage stod det os klart.

Vi måtte sende folk hjem – altså ikke fysisk for dét var allerede sket – men hjem uden arbejde. Vi måtte også opsige flere medarbejdere. Alt imens var der stadig en forretning, der skulle passes. Til at klare dette skulle der sættes et hold, der kunne løbe med de opgaver, der var tilbage. Vi døbte holdet ’Krigerklubben’. Dem man sender i front, er dem, der har de kompetencer, som matcher den forestående opgave. Det er også dem, der er i topform. Det er dem, der kan tåle det hårdeste pres – dem der sover bedst om natten. Det er ikke ensbetydende med, at dem der ikke kommer i front, ikke er vigtige – og én af de mange store, nye ledelsesopgaver i 2020 var at sikre, at alle medarbejdere følte sig inkluderet. Mange dage og nætter gik med at tænke alle de menneskelige og forretningsmæssige aspekter igennem, for at prøve at træffe de rigtige beslutninger. 

I 6 uger var det sådan. Krigerklubben kæmpede for virksomhedens overlevelse, mens de hjemsendte krigere stod parate – velvidende at de skulle kunne træde til med helt kort varsel. Og én efter én hentede vi dem ’hjem’ igen.

Kunderne kom tilbage. Det samme gjorde optimismen…

Det sidste halve år har vi gjort alt, hvad vi kan, for at indhente det tabte – og for at sætte barren højt. Vi har lanceret nye koncepter, blot med mindre forsinkelse. Både mit hjertebarn omkring vores Unikke Markedsdata og vores Academy, hvor vi giver vores begejstring for salget videre til vores kursister, har set dagens lys. Begge er sågar blevet taget rigtig godt imod. Organisationen vokser igen, og nye skønne kollegaer bringer fornyet energi og idéer i spil.

På årets sidste arbejdsdage er det tid til refleksion – men også til fremsyn. 

Jeg føler mig så heldig, at vi driver virksomhed i et land, hvor hjælpepakkerne gjorde det muligt for os at komme hurtigt tilbage. Jeg føler mig taknemmelig over den støtte og opbakning, vi som selvstændige har mærket fra medarbejdere, kunder, venner og familie – men også fra danskere i al almindelighed.

Med ro i sjælen, og stolthed over alt det vi sammen har kunnet overkomme i 2020, vil jeg nu se frem til en dejlig juleferie med min familie.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul og et fuldstændigt fantastisk nytår, sender jeg hermed de varmeste og mest taknemmelige julehilsner ud til jer alle.

Kamilla Skalkhøj Oest